Bioscooprecensie: Madam Web is pijnlijke vertoning die vraagt om memes

Bioscooprecensie: Madam Web is pijnlijke vertoning die vraagt om memes
Nieuwe B-film uit de Sony Marvel-stal

Film :

Wie dacht dat we met Morbius het wel gezien hadden heeft het mis: het lijkt ons toch stug dat Sony deze film groen licht heeft gegeven zonder te weten wat ze nu daadwerkelijk in huis hebben: slechter worden ze niet gemaakt, maar gelukkig kunnen we er nog om lachen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Cassandra Webb lijdt aan een chronische neuromusculaire aandoening. Dit veroorzaakt ademhalings- en bewegingsproblemen. Ze zit bijgevolg vastgekluisterd aan de beademing die op een spinnenweb lijkt en die het haar mogelijk maakt om in de toekomst te kijken.

Madame Web - kijken of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
We kunnen het ons bijna niet voorstellen dat er op de burelen bij Sony Pictures niet mensen hebben gezeten die met hun ogen moesten rollen toen ze besloten deze film uit te brengen. We hebben erg weinig positieve dingen te melden over deze film: een enorm voorspelbaar verhaal, dialogen die ongeloofwaardig zijn, special effects die uit de jaren '90 lijken overgekomen te zijn, een zeer rommelig plot waar overduidelijk te veel aan gesleuteld is... het kan niet op. Het acteerwerk is niet eens zo slecht, maar de meeste personages krijgen zo weinig achtergrondinformatie mee dat het bijna niet mogelijk is om er iets eigens van te maken. Het is op veel momenten extreem pijnlijk om naar te kijken.

Beoordeling van Gids.tv: ★
We zien maar weinig films, zeker superheldenfilms, die zo weinig emoties oproepen dan deze film. De momenten dat ze dan proberen emoties uit je te trekken heeft dat juist een tegengesteld effect: het wordt bijna lachwekkend. We kunnen niet anders dan je deze film afraden.

Madame Web is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Regie: S.J. Clarkson (Jessica Jones). Cast: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Tahar Rahim, Adam Scott en Emma Roberts. Genre: actie, superhelden, sciencefiction. Tijdsduur: 116 minuten.

Dakota Johnson als Cassandra Webb in 'Madame Web'. Bron: Sony Pictures

Actuele video's

Meer actuele video's