Bioscooprecensie: Bob Marley: One Love is simpele vertelling met geweldige muziek

Bioscooprecensie: Bob Marley: One Love is simpele vertelling met geweldige muziek
Film zit veel te vast in bekende format

Film :

We hebben de afgelopen tijd veel muziekfilms gezien in de Nederlandse bioscopen, zelfs films die prijzen wonnen bij de grote prijsuitreikingen - Bohemian Rhapsody bijvoorbeeld, die er vier Oscars aan overhield in 2018. Het format werkt, dus wordt het uitgemolken...

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
De film viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid. Ontdek voor het eerst op het grote scherm het krachtige en prachtige verhaal van Bob Marley over het overwinnen van tegenspoed en de reis achter zijn revolutionaire muziek.

Bob Marley: One Love - kijken of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Een film over Bob Marley is iets waar veel muziekharten sneller van zullen gaan kloppen. Dat er een verhaal zit in de persoon en het leven van de 'King of Reggae' is zelfs zonder enige kennis over de persoon in kwestie iets waar je niet over kunt twijfelen. Het is misschien zelfs wel een groot voordeel als je bijna niets over Marley weet, want dan komen er misschien nog wel wat verrassingen om de hoek zetten. Van de verhaalopbouw en het verdere verloop van het script hoef je het in ieder geval niet te hebben: de film doet niets nieuws en het schrijverstrio Frank Flowers, Terence Winter en Zach Baylin doen er werkelijk niets aan om ons op dat vlak te verrassen. De manier waarop hoofdrolspeler Kingsley Ben-Adir de reggae-meester neerzet is werkelijk fenomenaal en alleen daarom al is deze film het waard bekeken te worden, maar helaas krijgt Ben-Adir te weinig mee van de scriptschrijvers en regisseur Reinaldo Marcus Green om het echt onvergetelijk te maken.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Als je daar niet al te veel om geeft en je vooral voor de goede muziek en het emotionele verhaal naar de bioscoop gaat: ga dan lekker en geniet ervan!

De muziekfilm Bob Marley: One Love is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Regie: Reinaldo Marcus Green (King Richard) . Cast: Kingsley Ben-Adir, Lashana Lynch, Jesse Cilio, Tosin Cole. Genre: muziek, drama. Tijdsduur: 104 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's