Streamen of skippen: Players met Gina Rodriguez is 'player' op zoek naar de grote liefde

Streamen of skippen: Players met Gina Rodriguez is 'player' op zoek naar de grote liefde
Echte Valentijnsfilm op Netflix

Film :

Netflix pakte op 14 februari groots uit met wel zes (!) verschillende nieuwe films met allemaal een klein of wat minder klein romantisch tintje. Veruit de grootste in schaal is deze film met Gina Rodriguez in de hoofdrol, die er achter komt dat de liefde eigenlijk nooit ver weg is.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
De New Yorkse sportjournaliste Mack heeft jarenlang samen met haar beste vriend Adam en hun andere vrienden manieren bedacht om mensen te versieren. Hoewel dit in de loop der jaren tot ontelbare onenightstands heeft geleid, is het volgen van hun draaiboek gebonden aan strikte basisregels. De belangrijkste is dat ze geen relatie kunnen opbouwen met hun tactieken. Wanneer Mack onverwachts valt voor haar nieuwste doelwit, de charmante oorlogscorrespondent Nick, begint ze alles te heroverwegen.

Players - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Dat Netflix met dit soort films komt op Valentijnsdag is niet per se een verrassing: net als de zomerblockbusters en de Oscarfilm rond de kerst is dit een traditie die in ere gehouden moet worden. Met Gina Rodriguez heeft deze film een leuke hoofdrol in handen, maar de rest van de karakters - die ook niet direct door de minste namen worden geportreteerd - zijn allemaal fiks cliché en voegen weinig toe: Tom Ellis bijvoorbeeld, die de man speelt waarvan je vantevoren al weet dat het niks gaat worden. De boodschappen in deze film zijn niet veel beter: 'blijf jezelf ook als andere je proberen te veranderen' bijvoorbeeld, een verhaal dat zo drie á vier keer per jaar op Netflix voorbij komt. Sterker: het was één van de belangrijke subthema's van Griselda, een grote hit op Netflix die nog geen maand geleden het levenslicht zag.

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Deze film is romantiek met het inmiddels eeuwenoude cliché: je hoeft nooit heel ver te zoeken om je echte liefde te vinden: het kan zomaar onder je neus liggen. Een film die we in essentie wel vaker gezien denken te hebben: ons advies is skippen.

De romantische film Players is nu te streamen op Netflix. Regie: Trish Sie. Cast: Liza Koshy, Tom Ellis, Gina Rodriguez. Genre: komedie, romantiek. Tijdsduur: 105 minuten.

Gina Rodriguez en Tom Ellis in 'Players'. Bron: Netflix

Actuele video's

Meer actuele video's