Netflix review 'House of Ninjas': streamen of skippen?

Streamen of skippen: House of Ninjas is actievol maar heel donker
Nieuwe Netflix-hit

Film :

Een subietele hit worden op Netflix is als serie zijnde nog best een uitdaging: met zo'n zes series in een gemiddelde week nieuw op de dienst moet je van goede huize komen om je kop boven het maaiveld uit te steken. In de slipstream van HBO's Warrior, dat sinds deze week ook op Netflix te zien is, doet House of Ninjas dat wel.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
De serie vertelt het verhaal van de familie Tawara. De familie Tawara is de laatste ninja-familie die afscheid zal moeten nemen van hun traditionele bestaan door een incident dat heeft plaatsgevonden. Hoewel producties over ninja's al decennia lang populair zijn, gaat het deze keer niet over hun heldhaftige verleden, maar over ninja's in het heden.

House of Ninjas - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de eerste drie afleveringen van de serie.

Wat wij er van vinden
Een ninjaserie is over het algemeen een actievolle serie die veel verschillende verhaallijnen bevat: wat dat betreft doet het niet veel onder aan maffiaseries. House of Ninjas is op die regel geen uitzondering. Helaas zijn zeker in de eerste afleveringen de actiescènes vaak in het donker, waardoor juist dat aspect soms lastig te volgen is. We zien een aantal leuke scènes en maken kennis met het nodige drama, maar echte uitwerking volgt er eigenlijk niet. Daarom blijft het allemaal een beetje op de vlakte. Vermakelijk is het allemaal wel.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Veel hoef je van deze serie niet te verwachten, maar de nodige Netflix actie gecombineerd met een mooie omgevingen en het nodige familiedrama is dit een lekkere wegkijker. Daarom is ons oordeel dan ook: streamen.

House of Ninjas is nu te streamen op Netflix. Ontwikkeld door: Dave Boyle. Cast: Kento Kaku, Yosuke Eguchi en Tae Kimura. Genre: misdaad, actie. Tijdsduur: 8 afleveringen van circa 55 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's