Recensie: Apollo 11, de waanzinnige docu van regisseur Todd Douglas Miller

Recensie: Apollo 11, de waanzinnige docu van regisseur Todd Douglas Miller
De maanlanding uit 1969 door een glasheldere, kleurrijke bril uit 2019

Film :

Vanaf donderdag 27 juni 2019 is de nieuwe documentaire Apollo 11 te zien in de Nederlandse bioscopen. Na de soortgelijke sterke docu They Shall Not Grow Old over de Eerste Wereldoorlog is het nu de beurt aan de maanlanding van 20 juli 1969. Lees hier de recensie van de documentaire Apollo 11.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins
Het is een gebeurtenis die de wereld zou veranderen. In juli is het percies vijftig jaar geleden dat de NASA – de Amerikaanse overheidsorganisatie voor ruimtevaart – het ruimtevaartuig Apollo 11, met aan boord de Amerikaanse astronauten Neil Armstrong, Edwin Buzz Aldrin en Michael Collins, naar de maan vloog met als doel de eerste man over de maan te laten lopen. In 1969 was het Neil Armstrong die met de legendarische woorden That’s one small step for man, one giant leap for mankind voet zette op de maan.

Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins in de documentaire Apollo 11

Beoordeling van Gids.tv
Alweer de maanlanding? Met alle films (met recent nog Damien Chazelle's First Man) en documentaires die er al gemaakt zijn is het inderdaad wat veel. Toch is deze docu zeer de moeite waard om in een (het liefst een IMAX) bioscoopzaal te bezoeken. Glasheldere nieuw bewerkte beelden met alle kleuren van toen. Van de enorme lanceerinstallatie die verplaatst moet worden tot het aftellen, van vlucht naar tot de eerste stap op de maan. Plus de vele werknemers van NASA en de toeschouwers die met alle top kapsels, zonnenbrillen en badmutsen in detail te zien zijn. Apollo 11 is een weergaloze docu die wederom deze beroemde gebeurtenis in vol ornaat op het beeldscherm tovert. Echt prachtig!

Apollo 11 is vanaf 27 juni 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Documentaire, History. Tijdsduur: 93 minuten. IMDb-score 8,3.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Apollo 11, de waanzinnige docu van regisseur Todd Douglas Miller of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV