Vanavond op tv: start Achter de dijken met Leo Blokhuis, terugkeer Zembla en meer

Vanavond op tv: start Achter de dijken met Leo Blokhuis, terugkeer Zembla en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 12 september

Kijktip :

Vanavond is er voor de geïnteresseerden van journalistieke televisie genoeg te zien. Leo Blokhuis begint aan een nieuw seizoen van de geschiedenisserie Achter de dijken, waarin hij de Nederlandse vrijheidsgeschiedenis belicht. Ook Zembla keert terug. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 12 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Achter de dijken: Vrijheid

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Leo Blokhuis begint vanavond aan het tweede seizoen van de geschiedenisserie Achter de dijken. In de eerste aflevering van het seizoen, dat om de Nederlandse vrijheidsgeschiedenis draait, legt Blokhuis de route van de geallieerden af. Die bevrijdden Nederland van het Duitse oorlogsbewind: vanuit Limburg gaat Blokhuis onder meer langs Nijmegen en Zeeland, om te eindigen op het laatste stukje Duits grondgebied: Schiermonnikoog.


Nieuw: serie The Hot Zone

National Geographic
National Geographic
21:00 uur

Op National Geographic begint vanavond de dramaserie The Hot Zone, die drie donderdagen met een dubbele aflevering te zien is. De serie gaat over de angstaanjagende eerste uitbraak van ebola op Amerikaans grondgebied. Luitenant-kolonel Nancy Jaax, vertolkt door Golden Globe- en Emmy Award-winnares Julianna Margulies, probeert het dodelijke virus tegen te gaan. Ze krijgt hulp van haar man, Jerry Jaax, en haar mentor, dr. Wade Carter.


Terug: Zembla

NPO 2
NPO 2
21:15 uur

Het reportageprogramma Zembla keert vanaf vanavond weer terug op televisie. Elke donderdag is er een nieuwe aflevering te zien. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen onderzoekt Zembla de berging van gifschepen, die zeer schadelijk voor het milieu en de gezondheid van de slooparbeiders zijn. Het programma reconstrueert de laatste levensfase van een oude gastanker van de Nederlandse multinational SBM Offshore.


Docu: King Bibi

Canvas
Canvas
21:20 uur

Ook op Canvas kun je vanavond terecht voor een interessante documentaire. In de docu King Bibi wordt de opkomst van de Israëlische premier Benjamin 'Bibi' Netanyahu gevolgd. Hij is inmiddels de langstzittende premier in de geschiedenis van het land, maar controversieel is Netanyahu zeker. De film schetst een portret van een moderne politicus, die berekend en gefocust is. Voor de een de redder van het vaderland, voor de ander een cynische machtswellusteling.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start Achter de dijken met Leo Blokhuis, terugkeer Zembla en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen