Vanavond op tv: talkshow Dit is IDFA, opwindende actieshoot in Het Perfecte Plaatje en meer

Vanavond op tv: talkshow Dit is IDFA, opwindende actieshoot in Het Perfecte Plaatje en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 20 november

Kijktip :

Vandaag gaat het International Documentary Filmfestival Amsterdam, kortweg IDFA, van start, en de hoogtepunten worden vanavond besproken in de talkshow Dit is IDFA. Verder staat er ook weer een nieuwe aflevering van Het Perfecte Plaatje op het programma. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 20 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Talkshow: Dit is IDFA

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Ter gelegenheid van de start van IDFA bespreekt presentatrice Nadia Moussaid in de talkshow Dit is IDFA de hoogtepunten van de komende anderhalve week. Welke films moeten de bezoekers van het festival echt gaan zien? Er is onder meer aandacht voor de documentaire The Kingmaker, over de Filipijnse dictatorsvrouw Imelda Marcos. Moussaid ontvangt regisseurs en documentairefans, die vertellen waar ze naar uitkijken.


Het Perfecte Plaatje: actieshoot

RTL 4
RTL 4
20:30 uur

Vanavond zullen de overgebleven bekende Nederlanders die meedoen aan Het Perfecte Plaatje opnieuw een paar pittige opdrachten voor de kiezen krijgen. In de aflevering van vandaag gaan ze het water op voor een opwindende actieshoot, waarbij ze wereldkampioenen windsurfen Lilian de Geus en Casper Bouwman fotograferen. Ook moeten ze een documentair beeld maken over zes verschillende geloven.


Nieuw: Eenzaam

Canvas
Canvas
21:20 uur

Op de Vlaamse zender Canvas gaat de nieuwe documentaireserie Eenzaam van start, waarin Xavier Taveirne probeert het taboe op eenzaamheid te doorbreken. Het is één van de grote problemen van de moderne tijd, en het is een issue bij alle generaties: van pubers tot bejaarden. In elke aflevering van Eenzaam behandelt Taveirne een andere generatie, en in de eerste aflevering zijn dat de jongeren. Maar liefst acht op de tien Vlamingen tussen de 18 en 25 jaar voelt zich weleens eenzaam.


Docu: Don't Be a Dick About It

NPO 2
NPO 2
22:55 uur

Vanwege IDFA is vanavond ook de prachtige documentaire Don't Be a Dick About It te zien op NPO 2. Hierin volgt de camera twee broers, die weliswaar dol zijn op elkaar, maar elkaar ook regelmatig in de haren vliegen. Ze hebben ook allebei hun eigenaardigheden: Peter is geobseerd door het tv-programma Survivor, dat hij elke dag naspeelt, en Matthew heeft een extreme angst voor honden, waar hij vanaf probeert te komen.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: talkshow Dit is IDFA, opwindende actieshoot in Het Perfecte Plaatje en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen