Awakenings

Awakenings (1990)

There is no such thing as a simple miracle

[7,8 / 10]

Awakenings (1990)

Recensies van Awakenings

7,8 115.674 stemmen
3,6 1.227 stemmen

Awakenings kijken

Streamen € 9,99 per maand
SD Kopen € 7,99
HD Kopen € 9,99
SD Huren € 3,99
HD Huren € 3,99
SD Kopen € 10,99
HD Kopen € 12,99
Dvd -

Awakenings TRAILER

Bekijk hier de trailer van Awakenings

Awakenings SYNOPSIS

Awakenings is een Amerikaanse dramafilm uit het jaar 1990. Met in de hoofdrol Robert De Niro en Robin Williams. Deze productie is geregisseerd door Penny Marshall.

Dokter Malcolm Sayer ontdekt toevallig dat de comateuze patiënten op zijn afdeling reageren op impulsen. Ondanks hun toestand, veroorzaakt door een hersenontsteking, zijn er die reageren op muziek of een bal kunnen vangen. Malcolm vraagt de toelating om een nieuw medicijn, L-Dopa, uit te testen op zijn patiënt Leonard Lowe. Die ligt al sinds zijn kindertijd in coma. Na lang experimenteren slaagt de arts erin om Lowe uit zijn coma te laten ontwaken. Na de eerste euforie blijkt dat het medicijn bijwerkingen, zoals agressie, veroorzaakt en ook de sociale aanpassing na al die jaren in coma te liggen valt heel zwaar.

ACTEURS IN Awakenings

Tags: muziek, wind, afghanistan, patienten, soldaat, film, agressie, oorlogsmisdaden, arts, bijwerkingen, overlijden, beslissing, dokter, coma, afdeling, medicijn, patiënt, robin williams, ontwaken, afgrond, rtl, dood, robert de niro, leonard, team, vader, awakenings, the kill team, op muziek, hersenontsteking, rtl 8, zwaar

Awakenings NIEUWS