Babel

Babel (2006)

One shot, many kills.

[7,5 / 10]

Babel (2006)

Recensies van Babel

7,5 272.766 stemmen
3,7 3.500 stemmen

Babel kijken

Streamen € 9,99 per maand
Streamen € 9,99 per maand
SD Kopen € 7,99
SD Huren € 2,99

Babel TRAILER

Bekijk hier de trailer van Babel

Babel SYNOPSIS

In de afgelegen Marokkaanse woestijn waken twee jongens gewapend met een geweer over hun kudde geiten. Bevangen door verveling besluiten ze het geweer te testen. Een enkel geweerschot veroorzaakt echter een kettingreactie die de levens van een aantal mensen op drie verschillende continenten niet alleen met elkaar verbindt, maar ook voorgoed verandert. Een Amerikaans stel (Brad Pitt en Cate Blanchett), een rebelse dove Japanse tiener met haar vader en een Mexicaanse au pair die zonder toestemming twee Amerikaanse kinderen over de grens meeneemt, hebben een onwaarschijnlijke connectie. Zij zullen elkaar echter nooit ontmoeten, omdat ze niet in staat zijn om met elkaar te communiceren.

Opnieuw komt de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu met een film waarin verschillende levens en bijbehorende verhaallijnen met elkaar verweven worden. Evenals in Amores perros en 21 Grams is het een ongeluk, dat een drietal tragische verhalen verbindt. Ook qua waardering slaat Babel de weg in van zijn voorgangers. Daar waar Amores perros de BAFTA won voor Beste Buitenlandse film en 21 Grams meerdere Oscarnominaties in de wacht sleepte, bezorgde Babel Alejandro González Iñárritu in Cannes de prijs voor Beste Regie. Naast een aantal minder bekende namen, bestaat de cast uit sterren als Brad Pitt, Cate Blanchett en de Mexicaanse acteur Gael García Bernal, die zijn doorbraak aan Amores perros te danken heeft.

ACTEURS IN Babel

Brad Pitt
Als: Richard
Mohamed Akhzam
Als: Anwar
Peter Wight
Als: Tom
Harriet Walter
Als: Lilly
Trevor Martin
Als: Douglas
Matyelok Gibbs
Als: Elyse
Georges Bousquet
Als: Robert
Claudine Acs
Als: Jane
André Oumansky
Als: Walter
Michael Maloney
Als: James
Dermot Crowley
Als: Barth
Wendy Nottingham
Als: Tourist
Henry Maratray
Als: Tourist
Linda Broughton
Als: Tourist
Jean Marc Hulot
Als: Tourist
Aline Mowat
Als: Tourist
Liliane Escoza
Als: Tourist
Lynsey Beauchamp
Als: Tourist
Michel Dubois
Als: Tourist
Tags: aanslag, japan, amerika, marokko, mexico, vrouw, huwelijk, media, vakantie, terroristische aanslag, herder, relatie, geweer, gespannen, zwaargewond, schouder, kinderen, beschoten, markt, dood, incident, vader

MEER Babel