Casablanca

Casablanca (1942)

Where Love Cuts as Deep as a Dagger!

[8.5 / 10]

Casablanca (1942)

Recensies van Casablanca

8.5 570.024 stemmen

Casablanca kijken

SD Kopen € 9.99
HD Kopen € 9.99
SD Huren € 2.99
HD Huren € 2.99
SD Kopen € 7.99
HD Kopen € 7.99
SD Huren € 2.99
HD Huren € 2.99
SD Kopen € 14.99
HD Kopen € 14.99
SD Huren € 3.99
HD Huren € 3.99

Casablanca TRAILER

Bekijk hier de trailer van Casablanca

Casablanca SYNOPSIS

Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Daar runt de verbannen Amerikaan Rick Blaine een bar in Casablanca. Rick krijgt twee belangrijke douane-papieren in z'n bezit. Als de Nazi Strasser in Casablanca arriveert, doet de plaatselijke agent Renault alles om hem te plezieren: zo belooft hij dat hij ervoor zal zorgen dat de Tsjecho-Slowaakse verzetsleider Victor Laszo de stad niet uit zal komen om naar de VS te vluchten. Tot Rick's verrassing arriveert Laszlo in Casablanca met Rick's oude liefde Ilsa.

De film was onmiddellijk een klassieker en een groot succes, en is sindsdien altijd populair gebleven. Filmcritici prijzen het charismatische acteren van Bogart en Bergman, die buitengewoon goed op elkaar ingespeeld zijn, de diepe karaktertekening, de knappe regie, de wereldberoemde muziek en de spirituele teksten plus emotionele uitwerking van het werk in zijn geheel.

Casablanca is een Amerikaanse romantische dramafilm uit het jaar 1942. Deze productie is geregisseerd door Michael Curtiz (bekend van de films 'White Christmas' en 'The Best Things in Life Are Free'). De hoofdrollen worden vertolkt door Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Claude Rains en Paul Henreid.