De bende van Oss

De bende van Oss (2011)

Wie zwijgt liegt niet

[6,4 / 10]

De bende van Oss (2011)

Recensies van De bende van Oss

6,4 2.370 stemmen
3 865 stemmen

De bende van Oss kijken

Streamen € 9,99 per maand
SD Kopen € 4,49
HD Kopen € 4,99
SD Huren € 3,99
HD Huren € 3,99

De bende van Oss TRAILER

De bende van Oss SYNOPSIS

De bende van Oss is een Nederlandse speelfilm van regisseur André van Duren over de zogenaamde Bende van Oss. De hoofdrollen zijn voor Sylvia Hoeks, Frank Lammers, Marcel Musters en Daan Schuurmans. Belangrijke bijrollen worden gespeeld door Benja Bruijning, Matthias Schoenaerts, Theo Maassen en Pierre Bokma.

In de jaren dertig komt de jonge, levenslustige Johanna van Heesch via haar man Ties in aanraking met in 'de Ossche bende', die bijna dagelijks samenkomt in haar café. Onder leiding van de gewelddadige Wim de Kuiper zorgt de bende voor een grote golf van misdaad en moord die heel Nederland jarenlang in zijn greep houdt en waar het laatste vooroorlogse kabinet door gevallen is. Johanna wil breken met de misdaad die haar omringt en krijgt hulp uit onverwachte hoek van de corrupte verzekeringsagent Harry. Maar hoe harder ze probeert los te komen van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie en zelfs moord.

ACTEURS IN De bende van Oss

Sylvia Hoeks
Als: Johanna van Heesch
Marcel Musters
Als: Wim de Kuyper
Matthias Schoenaerts
Als: Ties van Heesch
Frank Lammers
Als: Harry den Brock
Daan Schuurmans
Als: Wachtmeester Roelofse
Tags: moord, golf, kabinet, nederland, oplichting, misdaad, film, bende, festival, prostitutie, cafe, film festival, nederlands film festival, gouden kalveren, kalveren, hoek, heesch, oss, hulp

MEER De bende van Oss