Evita

Evita (1996)

The Most Anticipated Motion Picture Event of The Year

[6.3 / 10]

Evita (1996)

Recensies van Evita

6.3 37.341 stemmen

Evita TRAILER

Bekijk hier de trailer van Evita

Evita SYNOPSIS

De film, gebaseerd op de musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, vertelt het verhaal van Eva Duarte. Zij verruilt haar thuis voor Buenos Aires, samen met de zanger Agustin Megaldi. Uiteindelijk wordt ze de vrouw van president Juan Peron, en de grote held van het volk van Argentinië.

Evita is een Amerikaanse en Argentijnse biografische muziekfilm uit het jaar 1996. Deze productie is geregisseerd door Alan Parker (bekend van de films 'The Life of David Gale', 'Mississippi Burning' en 'Midnight Express'). Met Madonna, Antonio Banderas en Jonathan Pryce in de hoofdrollen.

Deze productie won een Oscar voor beste filmsong (You must love me), en Madonna won een Golden Globe voor beste actrice in een musical.

Madonna moest in totaal 85 keer haar kleding veranderen, meer dan Elizabeth Taylor in 'Cleopatra' uit het jaar1963. Ze droeg 39 hoeden, 45 paar schoenen en 56 paar oorbellen. Madonna spreekt maar 140 woorden in deze productie. De rest van haar tekst zingt ze. Actrices Meryl Streep, Pia Zadora, Charo en Maria Conchita Alonso waren ook kandidaten voor de rol van Evita. Madonna was zwanger van haar eerste dochter, tijdens de opnamen. Tijdens Another Suitcase in Another Hall verbergt ze haar buik achter een grote koffer.