Gangs of New York

Gangs of New York (2002)

America Was Born In The Streets

[7,5 / 10]

Gangs of New York (2002)

Recensies van Gangs of New York

7,5 422.327 stemmen

Gangs of New York kijken

SD Kopen € 7,99
HD Kopen € 10,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
SD Kopen € 7,99
HD Kopen € 9,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
Streamen € 9,99 per maand
Dvd -

Gangs of New York NIEUWS

Gangs of New York TRAILER

Gangs of New York SYNOPSIS

Het verhaal van Amsterdam Vallon die als jongeman terugkeert naar Manhattan om wraak te nemen op de man die zijn vader vermoordde.

Priester Vallon, de vader van Amsterdam, wordt in een bloederig gevecht tussen twee bendes vermoord door William Cutting, alias Bill the Butcher. Amsterdam ziet het als kind gebeuren en verlaat de stad. Jaren later keert hij volwassen jongeman terug naar het Manhattan van twee eeuwen geleden met slechts één doel: wraak nemen. Om dit te bereiken infiltreert hij in Bill's anti-immigranten bende. Ondertussen ontmoet hij Jenny, een mooie en geniepige zakkenrolster, die Amsterdam's plan moeilijker uitvoerbaar maakt.

Regisseur Martin Scorsese kan eigenlijk weinig fouten meer maken. Als je films als 'Goodfellas', 'Raging Bull', 'Taxi Driver' en 'Casino' op je naam hebt staan, ben je een groots filmmaker. De meeste films van Scorsese speelden in of handelden over New York en ditmaal levert hij een epos af over de totstandkoming van deze stad af.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, is 'Gangs of New York' een harde, realistische film geworden, die een ongelofelijke indruk achter laat. Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz, maar vooral Daniel Day-Lewis spelen alsof hun leven er van af hangt. En dan is er nog het interessante historische verhaal, de prachtige decors en de meesterlijke regie!

ACTEURS IN Gangs of New York