Payback

Payback (1999)

Get ready to cheer for the bad guy!

[7.1 / 10]

Payback (1999)

Recensies van Payback

7.1 143.024 stemmen

Payback kijken

SD Kopen € 9.99
HD Kopen € 9.99
SD Huren € 2.99
HD Huren € 2.99
Streamen € 9,99 per maand
SD Kopen € 7.99
HD Kopen € 7.99
SD Huren € 2.99
HD Huren € 2.99
HD Kopen € 7.99
HD Huren € 2.99

Payback TRAILER

Bekijk hier de trailer van Payback

Payback SYNOPSIS

Wat een routine overval had moeten zijn, loopt uit de hand. Porter (Mel Gibson) wordt opgelicht door zijn vrouw Lynn (Deborah Kara Unger) en zijn beste vriend Val Resnick (Gregg Henry) die hem een kogel door het lijf jagen. Porter wordt voor dood achtergelaten, hij wil wraak en het geld dat Val heeft gestolen. In zijn zoektocht moet iedereen het ontgelden. Wanneer Porter erachter komt dat Val inmiddels een hoge pief is in de criminele organisatie 'The Syndicate', kan zijn wraaklust Porter nog duur komen te staan. Gelukkig wordt hij bijgestaan door het hoertje met een gouden hart Rosie (Maria Bello).

Hoewel acteur Mel Gibson vaker criminelen heeft gespeeld, is 'Payback' de eerste keer dat hij een echte bad guy die er zonder problemen erop los knalt. De tagline van de film was dan ook: No More Mr. Nice Guy. Ook Gibson moest even slikken toen hij het eindresultaat van regisseur Brian Helgeland zag. De acteur liet Helgeland ontslaan en huurde John Myhre in om scénes opnieuw te schieten. Voor Helgeland kwam dit extra hard aan, omdat hij net een Oscar had gewonnen voor Beste Scenario voor 'L.A. Confidential' (1997). Hij liet zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan. Helgeland is tot de dag van vandaag een veelgevraagde scenarist.

Payback is een Amerikaanse misdaad- en actiefilm uit het jaar 1999. Met Mel Gibson, Deborah Kara Unger en Kris Kristofferson in de hoofdrol.