The Pursuit of Happyness

The Pursuit of Happyness (2006)

[8 / 10]

The Pursuit of Happyness (2006)

Recensies van The Pursuit of Happyness

8 416.163 stemmen
3,7 3.018 stemmen

The Pursuit of Happyness kijken

Streamen € 9,99 per maand
Huren -
SD Kopen € 7,99
HD Kopen € 9,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
Streamen € 9,99 per maand
Dvd -
Bluray € 9,99

The Pursuit of Happyness TRAILER

The Pursuit of Happyness SYNOPSIS

The Pursuit of Happyness is een Amerikaanse speelfilm uit 2006 met Will Smith, naar het gelijknamige boek dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in San Francisco in de jaren 80.

Het leven van Chris Gardner (Will Smith) bestaat uit onbetaalde rekeningen en onverkoopbare handel. Wanneer hij uit zijn appartement wordt gezet en zijn vrouw Linda hem verlaat, komen Chris en zijn vijfjarig zoontje Christopher (Jaden Smith) alleen op straat te staan. Chris zet alles op alles om voor een betere toekomst te zorgen. Bij een groot aandelenkantoor begint hij aan een onbetaalde stage met het mogelijke vooruitzicht op een baan. Maar het valt niet mee om het werk te combineren met een dakloos bestaan en de opvoeding van zijn zoontje.

In het melodrama 'The Pursuit of Happyness' wordt hoofdrolspeler Will Smith bijgestaan door zijn eigen zoon Jaden Smith in de rol van de kleine Christopher. Voor de regie wilde Smith de Italiaanse filmmaker Gabriele Muccino hebben, nadat hij diens film L'ultimo baccio uit 2001 gezien had. Het scenario van 'The Pursuit of Happyness' werd geschreven door Steve Conrad die eerder het scenario van 'The Weather Man' afleverde. De spelfout in de titel - happyness in plaats van happiness - is opzettelijk: in de film is te zien dat kinderen op de muur van de crèche woorden geschreven hebben zoals ze ze zelf wilden spellen.

ACTEURS IN The Pursuit of Happyness

Tags: rekeningen, filmmaker, vrouw, film, san francisco, opvoeding, appartement, handel, creche, jaren 80, dakloos, francisco, speelfilm, happiness, kinderen, stage, spellen, boek, will smith, scenario, toekomst, the pursuit of happyness, straat, 2006, baan, zoon, waargebeurd

The Pursuit of Happyness NIEUWS