The X Files

Apology Is Policy

Wat is The X Files?

The X-Files is een Amerikaanse sciencefiction/mystery-serie, die vanaf 1993 werd uitgezonden. In totaal liep de serie elf seizoen en wist talloze prijzen te winnen, waaronder Emmy Awards en Golden Globes.

FBI-agenten
De serie draait om de hoofdpersonages Dana Scully (Gillian Anderson) en Fox Mulder (David Duchovny), twee FBI-agenten die proberen een aantal onverklaarbare zaken op te lossen. Agent Mulder heeft veel verstand en interesse in paranormale activiteiten, terwijl agent Scully juist een wetenschappelijke benadering hanterrt. Samen proberen zij onopgeloste zaken, de zogeheten x-files, op te lossen.

Met enige regelmaat zijn er in de serie afleveringen te zien met daarin gebeurtenissen die ook in de echte wereld het nodige stof doen opwaaien. Denk daarbij aan populaire complottheorieen en doofpotaffaires zoals Area 51.

Van de serie werd in 1998 ook een film gemaakt met dezelfde titel.

Tags: agent, geheim, emmy awards, emmy, awards, complottheorieën, golden globes, globes, golden, serie, fbi, files, denk, vriend, prijzen, david duchovny, contact, the x files, fox

MEER The X Files


ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »