Nieuw: Mr Bates vs the Post Office gemist? | Gids.tv

Nieuw: Mr Bates vs the Post Office gemist?
Serie

NPO 2
2024-02-21 22:19:00
Tip

Uitzending van Mr Bates vs the Post Office gemist? Vanaf woensdag kun je op NPO 2 kijken naar de dramaserie Mr Bates vs the Post Office. Deze serie vertelt het waargebeurde verhaal rond het postschandaal in Groot-Brittanniƫ.

Onterechte gevangenisstraffen
Dit Britse schandaal is vergelijkbaar met de Nederlandse toeslagenaffaire. Jarenlang zijn eigenaren van Britse postkantoren onterecht beschuldigd van fraude en diefstal. Door een nieuw boekhoudprogramma ontstonden onverklaarbare kastekorten en deze moesten worden opgelost door de eigenaren. Dit had enorme gevolgen, 236 postkantooreigenaren belandden onterecht in de gevangenis. Pas in 2009 kwam dit schandaal aan het licht.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering is te zien dat het nieuwe computersysteem Horizon in gebruik wordt genomen, en dan begint er van alles mis te gaan in postkantoren overal in het land. Alan Bates en andere postkantoorhouders trekken aan de bel, maar krijgen te horen dat ze de enige zijn met een probleem. Als Alan doorkrijgt dat er meer gevallen zijn, besluit hij ze te verenigen om samen de strijd aan te gaan. Bekijk deze aflevering van Mr Bates vs the Post Office hier terug.