Live: Frankrijk - Polen (achtste finale WK voetbal) gemist? | Gids.tv

Live: Frankrijk - Polen (achtste finale WK voetbal) gemist?
Sport

NPO 1
2022-12-04 15:50:00
Tip

Uitzending van NOS WK Voetbal: eerste helft gemist? Vanaf 15.15 uur voorbeschouwing en om 16.00 uur live verslag van de wedstrijd Frankrijk - Polen in de achtste finales van het WK voetbal in Qatar. Het Europese onderonsje in de knock-outfase is ook te zien op de livestream via Gids.tv.

Pijnlijke nederlaag
Frankrijk begon het WK als één van de topfavorieten voor de eindzege. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen, tegen Australië (4-1) en Denemarken (2-1). Vervolgens maakte bondscoach Didier Deschamps echter een beginnersfout: hij wisselde vrijwel zijn complete elftal voor het laatste groepsduel tegen Tunesië. Het resultaat? Een pijnlijke 1-0 nederlaag.

Op het nippertje
Polen heeft de achtste finales van het WK in Qatar op het nippertje gehaald. Na twee wedstrijden stonden ze met vier punten bovenaan Groep C, maar in het laatste duel leek alles ze nog door de vingers te glippen: Polen verloor met 2-0 van Argentinië en Mexico stond met 2-0 voor tegen Saoedi-Arabië. Polen en Mexico stonden exact gelijk en het aantal gele kaarten leek Polen te gaan vellen, maar diep in blessuretijd scoorde Saoedi-Arabië de 2-1.

Bekijk het volledige speelschema van het WK voetbal op Gids.tv.

Bekijk deze aflevering van NOS WK Voetbal: eerste helft hier terug.