Live: Marokko - Portugal (kwartfinale WK voetbal) gemist? | Gids.tv

Live: Marokko - Portugal (kwartfinale WK voetbal) gemist?
Sport

NPO 1
2022-12-10 15:50:00
Tip

Uitzending van NOS WK Voetbal: eerste helft gemist? Vanaf 15.20 uur voorbeschouwing en om 16.00 uur live verslag van de wedstrijd Marokko - Portugal in de kwartfinale van het WK voetbal in Qatar. Kunnen de Marokkanen opnieuw verrassen tegen een ploeg in topvorm? Het duel is ook te zien op de livestream via Gids.tv.

Penalty's
Het Marokkaanse elftal heeft al twee stunts op zijn naam geschreven dit WK. Eerst wonnen ze hun groep, met Kroatiƫ en Belgiƫ als tegenstanders, en vervolgens versloegen ze Spanje in de achtste finales na penalty's. De Spanjaarden produceerden na 120 minuten voetbal en een 0-0 eindstand een dramatische reeks; de eerste drie penalty's werden gemist, waarna Marokko de kwartfinale bereikte.

Topvorm
Portugal steekt in topvorm. Ze verloren de laatste groepswedstrijd weliswaar met 2-1 van Zuid-Korea, maar de Portugezen waren op dat moment al geplaatst voor de achtste finales. Daarin was Zwitserland de tegenstander. Sterspeler Cristiano Ronaldo begon in die wedstrijd op de bank na een vermeende ruzie met de bondscoach, maar dat deerde de ploeg niet: Portugal walste met 6-1 over de Zwitsers heen.

Bekijk deze aflevering van NOS WK Voetbal: eerste helft hier terug.