Dinsdag in <em>Op1</em>: over de nieuwe serie <em>Modern Love</em> gemist? | Gids.tv

Dinsdag in Op1: over de nieuwe serie Modern Love gemist?
Amusement

NPO 1
2023-01-03 22:14:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Dinsdagavond presenteren Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten aanschuiven bij de uitzending van Op1 van dinsdag 3 januari.

Onderwerpen Op1 van dinsdag 3 januari

  • In de nieuwe serie ‘Modern Love Amsterdam’ komt het leven van acteur Romijn Conen wel erg overeen met zijn eigen situatie. In zijn eerste serie sinds dat hij zeven jaar geleden een herseninfarct kreeg, speelt Romijn een gehandicapte man die worstelt met zijn relatie met zijn vrouw, gespeeld door Rifka Lodeizen. Vanavond in Op1 vertellen ze over de televisieserie.

  • Lange rijen op het Sint-Pietersplein in Rome voor het afscheid van paus emeritus Benedictus XVI. Op donderdag 5 januari zal het voormalig hoofd van de katholieke kerk begraven worden. De eerste begrafenis van een afgetreden paus sinds de middeleeuwen. Hoe zal hij de geschiedenis ingaan? Priester Antoine Bodar was in Rome en vertelt er vanavond over samen met oud-woordvoerder van de Nederlandse Bisschoppenconferentie Jan-Willem Wits.

  • Het is deze maand 70 jaar geleden: de Watersnoodramp van 1953, waarbij 1836 mensen het leven lieten.Addie van Bergen overleefde de grootste Nederlandse natuurramp van de 20e eeuw en blikt vanavond in Op1 terug op de ramp met ooggetuige en oud-museumdirecteur Watersnoodramp Jaap Schoof. Met topadviseur waterveiligheid bij Rijkswaterstaat Harold van Waveren bespreken we het gevaar van water voor Zeeland in de komende decennia.

  • In Charkov, dat na maanden bevrijd is van de Russen, heeft de Oekraïense politie zeker 25 martelkampen gevonden. Gevangenen kregen elektrische schokken en hun vingers werden gebroken. Het verbaast Marieke de Hoon niet. De universitair docent internationaal strafrecht deed onderzoek naar oorlogsmisdaden in crisisgebieden en weet hoe een systeem van mensen daders kan maken.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws