Op1: o.a. Jesse Klaver over conclusie parlementaire enquete Groningen gemist? | Gids.tv

Op1: o.a. Jesse Klaver over conclusie parlementaire enquete Groningen gemist?
Amusement

NPO 1
2023-02-24 22:23:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Onderwerpen Op1 van vrijdag 24 februari

  • Omdat het systeem faalde en geld verdienen boven de veiligheid stond, heeft Nederland een ereschuld aan de Groningers. Dat concludeert de parlementaire enquêtecommissie gaswinning Groningen. In Op1 worden de misstanden en het rapport besproken met GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver, journalist Reinalda Start en gedupeerden Harrie van Til en Annette Sins.
  • Vanwege belangenverstrengeling en gebrek aan transparantie moet het oud-bewindslieden moeilijker gemaakt worden om als lobbyist aan het werk te gaan, vindt directeur van Transparency International Lousewies van der Laan. Op dit moment is 44 procent van die oud-bewindslieden werkzaam in de lobby. Is dat teveel? Van der Laan gaat vanavond bij Op1 in debat met oud-politicus Fred Teeven.
  • Alarmfase 1 is voorbij. Volgens het laatste OMT-advies is corona niet langer een pandemie, maar deel van ons dagelijks leven. Betekent dat dat we ook de laatste adviezen en regels overboord kunnen gooien? Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans schuift vanavond aan bij Op1.
  • Wat past er meer bij de lente dan het gefluit van vogels? Vanaf zondag, als Beleef de lente weer begint, hoef je daar niet per se de natuur voor in. De webcams gaan weer aan en dan kunnen we vanuit onze luie stoel genieten van de steenuil, zeearend en de ooievaar. Presentator Menno Bentveld en boswachter Hanne Tersmette vertellen er vanavond over.
Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws