Maandag in <em>Op1</em>: <em>Jan Lammers</em> over de start van het Formule 1-seizoen gemist? | Gids.tv

Maandag in Op1: Jan Lammers over de start van het Formule 1-seizoen gemist?
Amusement

NPO 1
2023-02-27 22:51:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Maandagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 27 februari.

Onderwerpen Op1 van maandag 27 februari

  • Na drie maanden winterstop is het wachten voor Formule 1-fans eindelijk voorbij. Komend weekend barst het racecircus met wereldkampioen Max Verstappen en kersvers coureur Nyck de Vries los in Bahrein. Wat kunnen we van het komende seizoen verwachten? Pitreporter Chiel van Koldenhoven en oud-coureur Jan Lammers schuiven aan bij Op1.

  • Normaal gesproken moet je ervoor richting de poolcirkel, maar de komende dagen is het gewoon hier te zien: het noorderlicht. Het bijzondere natuurverschijnsel was gisteren al op meerdere plekken met het blote oog te bekijken. Hoogleraar Sterrenkunde Vincent Icke vertelt vanavond hoe het komt dat het licht zo goed zichtbaar is en hoe lang we er nog van kunnen genieten.

  • Na de scheepsramp voor de Italiaanse kust, waarbij zeker 62 migranten zijn verdronken, wijst Italië naar Europa. Sinds 2014 zijn er meer dan 20.000 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee. Wat kan Europa doen om de illegale mensensmokkel te stoppen? We bespreken het in Op1 met CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers en rechtsgeleerde Afshin Ellian.

  • De VVD vreest een ‘linkse wolk’ en D66 waarschuwt voor een ‘rechtse alliantie’. Nu de Provinciale Staten verkiezingen voor de deur staan, gaat bij veel partijen de politieke trukendoos open. Wat wordt nog meer gedaan om de kiezer over de streep te trekken? Politiek verslaggevers Thomas van Groningen en Marleen de Rooy vertellen wat ze in Den Haag allemaal tegenkomen.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws