Op1: PvdA-leider Attje Kuiken over het verhogen van de lonen gemist? | Gids.tv

Op1: PvdA-leider Attje Kuiken over het verhogen van de lonen gemist?
Amusement

NPO 1
2023-03-03 22:40:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist?
Onderwerpen Op1 van vrijdag 3 maart

  • Het minimumloon moet omhoog en de lonen aan de top mogen pas weer stijgen als de salarissen van werknemers ook stijgen. In Op1 vertelt PvdA-partijleider Attje Kuiken vanavond over haar loongolfplan. Ondernemer Hans Biesheuvel is kritisch en gaat met Kuiken in debat.
  • Zes Oscarnominaties en de ene na de andere recensie met vijf sterren voor de film Tár. Daarin speelt Cate Blanchett de sterren van de hemel als topdirigent Lydia Tár die haar boekje ver te buiten gaat. Over waarom iedereen deze film moet zien vertellen NPO Radio 4-presentator Jet Berkhout en regisseur Maria Peters vanavond bij Op1.
  • Morgen is het HPV Awarenessday en dat betekent dat jongeren zonder afspraak een vaccinatie kunnen halen tegen HPV, een bijzonder besmettelijk virus dat 80% van de mensen oploopt en dat zes soorten kanker kan veroorzaken. In Op1 vertellen gynaecologisch oncoloog Christianne Lok en Monique van Loon, die baarmoederhalskanker kreeg, over de risico’s.
  • De aankomende verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn ontzettend belangrijk voor jonge mensen met thema’s zoals het klimaat en betaalbare woningen. Maar hoe krijg je jongeren naar de stembus? Jochem Jordaan en Dylan Ahern doen daar hun uiterste best voor. Als ‘De Kiesmannen’ proberen ze de jonge generatie naar het stemhokje te lokken met hun Grote Verkiezingsshow. Het duo vertelt er vanavond over bij Op1.
Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws