Maandag in <em>Op1</em>: <em>Marjan Olfers</em> over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport gemist? | Gids.tv

Maandag in Op1: Marjan Olfers over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport gemist?
Amusement

NPO 1
2023-03-13 22:55:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Maandagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 13 maart.

Onderwerpen Op1 van maandag 13 maart

  • Pestgedrag, discriminatie en seksuele intimidatie. Op de redactie van NOS Sport is jarenlang sprake geweest van structureel grensoverschrijdend gedrag. Reden voor de hoofdredactie om per direct op te stappen, en voor Tom Egbers om voorlopig niet naar zijn werk te komen. We bespreken de ontwikkelingen met hoogleraar Sport & Recht Marjan Olfers.

  • Ze zijn klein, maar hebben een enorme impact ons leven: de insecten, schimmels en bacteriën onder de grond. De nieuwe film ‘Onder het maaiveld’ laat het leven dat zich afspeelt onder onze voeten zien, en laat ons kennis maken met de meest bijzondere organismen. Maker Ignas van Schaick schuift samen met microfotograaf Wim van Egmond aan bij Op1.

  • Met nog een krappe twee dagen tot de Provinciale Staten verkiezingen doen partijen er alles aan om de kiezer het laatste zetje te geven. Wat toveren ze in de laatste fase van de campagne nog uit de politieke trukendoos? We bespreken het vanavond met politiek verslaggever Marieke Smits en hoofdredacteur van Elsevier Weekblad Arendo Joustra

  • Onze politiek verslaggever Thomas van Groningen dook Zuid-Holland in, waar minister Hugo de Jonge in het Groene Hart woningen wil bouwen. Het stuit daar, net als op vele andere plekken, op veel weerstand. Hoe gaat De Jonge de provincies zo ver krijgen dat er 900.000 woningen bijkomen voor 2030?

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws