Woensdag in Op1: Jaap Dirkmaat over wekenlang geen treinverkeer door de dassen gemist? | Gids.tv

Woensdag in Op1: Jaap Dirkmaat over wekenlang geen treinverkeer door de dassen gemist?
Amusement

NPO 1
2023-03-22 22:53:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Woensdagavond presenteren Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op woensdag 22 maart.

Onderwerpen Op1 van woensdag 22 maart

  • Dassen die tunnels onder het spoor graven zorgen ervoor dat er wekenlang geen treinverkeer mogelijk is tussen Den Bosch en Eindhoven. Jaap Dirkmaat, oprichter van Stichting Das & Boom, maakt zich al jarenlang sterk voor de bescherming van het dier. Maar als het openbaar belang op het spel staat, mag de overheid best harder ingrijpen, vindt Dirkmaat. Vanavond is hij te gast bij Op1.

  • Het vertrek van Marc Overmars vanwege grensoverschrijdend gedrag, de vroege Europese uitschakeling, het ontslag van Alfred Schreuder, tientallen miljoenen aan mislukte transfers en de landstitel die ver uit zicht is na het verlies tegen aartsrivaal Feyenoord. Al tijden rommelt het op alle niveaus bij Ajax. Het is aan de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen Pier Eringa om de rust terug te laten keren bij de club. Hoe gaat hij dat doen?

  • Het bestuur van Mores, het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag in de media, stapt op. Na de meldingen over NOS Sport, zijn ze naar eigen zeggen te veel zelf het onderwerp van gesprek geworden. We bespreken hoe schadelijk dit is voor het vertrouwen en andere gevolgen met Karin Bosman, die zelf als adviseur betrokken is bij de NOS en Ajax.

  • Meer zingen en minder zorgen. Dat is de missie van Erik Zwiers. Samen met zijn participatiekoor, waar dementerenden samen met hun mantelzangers zingen en oefenen voor een uitvoering van de Matthäus-Passion. Waarom is dit zo belangrijk? Dat vertelt hij samen met koordeelnemers Franc Janssen, Cees Stet en Bregje Beerman in Op1.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws