Donderdag in Op1: Alexander Klöpping over de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie gemist? | Gids.tv

Donderdag in Op1: Alexander Klöpping over de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie gemist?
Amusement

NPO 1
2023-03-23 22:50:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 23 maart.

Onderwerpen Op1 van donderdag 23 maart

  • Deze week is het precies twintig jaar geleden dat Amerika onder leiding van president George W. Bush Irak binnenviel. Een oorlog die twintig jaar later nog steeds voelbaar is in de regio, en door de oorlog in Oekraïne ook weer in een nieuw daglicht is komen te staan. Speciaal gezant van de VN in Irak Jeanine Hennis vertelt vanavond over de situatie in Irak, en waarom er daar met een andere blik naar de oorlog in Oekraïne wordt gekeken.

  • Het schrijft essays, zit in zoekmachines en wordt zelfs gebruikt in onze auto’s: kunstmatige intelligentie. Volgens Alexander Klöpping gaat de ontwikkeling ervan veel harder dan de meeste mensen zich beseffen en gaat het ons leven ingrijpend veranderen. Is de politiek zich hiervan voldoende bewust? Klöpping schuift aan bij Op1 samen met staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen.

  • Dutjes, ijscabines en een mentale geseling: de Nederlandse voetbalselectie haalt alles uit de kast om zo optimaal mogelijk te presteren. Gaat het helpen om morgen een kickstart te maken? We vragen het voedingswetenschapper Samefko Ludidi en personal trainer Jordan Croon, hij begeleidt een aantal van onze internationals. ESPN-presentator Fresia Cousiño Arias schuift aan met het laatste nieuws over het door een virus geteisterd Oranje.

  • Voor het eerst wint een zorgmedewerker met long covid een rechtszaak tegen een werkgever. De verpleegkundige kwam op haar werk in aanraking met coronapatiënten, en kreeg geen toestemming om beschermingsmiddelen te dragen. Daarom moet er een schadevergoeding betaald worden. Schept deze uitspraak een precedent voor andere mensen met long covid? Advocaat van de zorgmedewerker, Edwin Bosch, is te gast.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws