Woensdag in Op1: Marjolein Moorman over afschaffing BTW op fruit en groente gemist? | Gids.tv

Woensdag in Op1: Marjolein Moorman over afschaffing BTW op fruit en groente gemist?
Amusement

NPO 1
2023-04-05 22:19:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Woensdagavond presenteren Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op woensdag 5 april.

Onderwerpen Op1 van woensdag 5 april

  • Het is met afstand het populairste voorstel uit het regeerakkoord: geen BTW meer op groente en fruit. Maar na een kritisch onderzoek dreigt het kabinet ook deze maatregel voor zich uit te gaan schuiven. Wethouder in Amsterdam Marjolein Moorman vindt dat alles in Den Haag veel te ingewikkeld wordt gemaakt en vertelt bij Op1 waarom de btw-afschaffing gewoon doorgevoerd moet worden.

  • In de Tweede Kamer is het vandaag dan eindelijk tijd voor het langverwachte debat over de verkiezingswinst van BBB. Aan de oppositie de taak om de regering aan de tand te voelen over verkiezingen, het stikstofprobleem en de algemene onvrede in ons land. Blijft de coalitie overeind in het beladen debat? Politiek verslaggever Thomas van Groningen en VVD-prominent Ed Nijpels schuiven aan bij Op1.

  • Stijgende kosten, steeds ingewikkelder bestuurswerk en een gebrek aan vrijwilligers. Een groot aantal amateursportclubs in Nederland dreigt op korte termijn om te vallen. Hoe kan het tij gekeerd worden? We praten erover met voorzitter van voetbalclub AVV Zeeburgia Huub Wilbrink, vrijwilliger bij voetbalclub Juventa Aart Timmer en met oud-hockeyinternational Kim Lammers (hockeyclub Laren).

  • Deze maand zit koning Willem-Alexander tien jaar op de troon. Ter ere daarvan blikt hij in een podcastserie met Edwin Evers terug op de hoogte- en dieptepunten van zijn 10-jarig koningschap. In Op1 nemen we vanavond alvast een voorproefje met de directeur van Beeld & Geluid, Eppo van Nispen tot Sevenaer, die voor ons zijn rijke tv-archief induikt.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws