Donderdag in Op1: Trijntje Oosterhuis over 'The Passion' en de podcast met de koning gemist? | Gids.tv

Donderdag in Op1: Trijntje Oosterhuis over 'The Passion' en de podcast met de koning gemist?
Amusement

NPO 1
2023-04-06 22:11:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 6 april.

Onderwerpen Op1 van donderdag 6 april

  • In het hart van de Friese zeehavenstad Harlingen vindt vandaag een van de meest spectaculaire muzikale evenementen plaats: The Passion. Voor Trijntje Oosterhuis, die in 2021 de rol van Maria vertolkte, is het een van de muzikale hoogtepunten van het jaar. Vanavond in Op1 blikken we met de zangeres terug.

  • Hoe gaat de mobiliteit er in de toekomst uit zien? Gaan we straks naar kantoor in vliegende auto’s en komt daarmee een eind aan het fileprobleem? Is zonne-energie of waterstof de toekomst? In Op1 bespreken we het met technologiejournalist Bram van Dijk en Lightyear CEO Lex Hoefsloot. Hij bouwde een auto die rijdt op zonne-energie en zijn bedrijf maakt deze week na een plotseling faillissement tóch een doorstart.

  • Een schande, schaamte of het failliet van het Nederlandse voetbal. Na afloop van Feyenoord-Ajax ging het niet over de uitslag, maar over Davy Klaassen, die bekogeld werd met een aansteker en met een hoofdwond van het veld moest. Is de Nederlandse voetbalsupporter nog wel in toom te houden? We bespreken het met portefeuillehouder voetbalgeweld en hooligans bij de Nationale Politie Frank Paauw.

  • Premier Rutte en zijn regering kregen het gisteren zwaar te verduren in het langverwachte debat over de verkiezingswinst van BBB. Een groot deel van de oppositie steunde een motie van wantrouwen en zei daarmee het vertrouwen in de coalitie op. Kan Rutte IV nog wel doorregeren? Een dag na het beladen debat schuift politiek verslaggever Thomas van Groningen aan bij Op1.

  • De eerste drie podcastafleveringen van Edwin Evers en koning Willem-Alexander over zijn eerste drie jaar op de troon staan online. Wat waren de opmerkelijkste momenten? In Op1 bespreken we het met koningshuisdeskundige Jan-Kees Emmer, Trijntje Oosterhuis wiens vader de koning trouwde, MH17-nabestaande Piet Ploeg en voormalig staatssecretaris Frans Weekers die verantwoordelijk was voor de euromunt met Willem-Alexander erop.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws