Dinsdag in Op1: Saskia Belleman over het grootste onderzoek naar online misbruik van minderjarigen gemist? | Gids.tv

Dinsdag in Op1: Saskia Belleman over het grootste onderzoek naar online misbruik van minderjarigen gemist?
Amusement

NPO 1
2023-04-11 22:21:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Dinsdagavond presenteren Tijs van den Brink en Margje Fikse de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op dinsdag 11 april.

Onderwerpen Op1 van dinsdag 11 april

  • Een huilend Mariabeeld hield Brunssum in de jaren ‘90 in haar greep. Het was een van de inspiratiebronnen voor regisseur Jaap van Heusden voor de film ‘De man uit Rome’, waarin acteur Raymond Thiry de rol van pater speelt. Van Heusden en Thiry vertellen er vanavond over in Op1.

  • Journalist en historicus Coen Verbraak portretteerde verschillende Nederlandse Joden naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van de staat Israël. Hoe kijken ze aan tegen de Joodse staat? En hoe is het om Jood te zijn in Nederland? Oud-journalist Salomon Bouman zou het liefst morgen teruggaan naar het beloofde land, maar theatermaker Jaïr Stranders blijft het liefst in Nederland.

  • Het is het grootste onderzoek naar online misbruik van minderjarigen ooit in Nederland. De 24-jarige Gianni de W. wordt ervan verdacht meer dan honderd minderjarige meisjes met naaktfoto’s te hebben afgeperst. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman was vandaag aanwezig bij de rechtszitting en schuift vanavond aan, samen met landelijk officier online seksueel kindermisbruik Linda van den Oever.

  • Terwijl Nederland nog midden in een stikstofimpasse zit, is de Vlaamse minister van stikstof Zuhal Demir er wel al uit. Wat kunnen wij leren van onze zuiderburen? Demir schuift vanavond aan bij Op1 samen met politiek verslaggever Thomas van Groningen.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws