Donderdag in Op1: Kamerlid Pieter Omtzigt over de Thorbeckelezing gemist? | Gids.tv

Donderdag in Op1: Kamerlid Pieter Omtzigt over de Thorbeckelezing gemist?
Amusement

NPO 1
2023-04-13 22:19:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 13 april

Onderwerpen Op1 van donderdag 13 april

  • Morgen geeft onafhankelijk Kamerlid Pieter Omtzigt de Thorbeckelezing, waarin hij het onder andere heeft over de doorgeslagen macht van het kabinet. Wat moet er volgens hem veranderen? Hij vertelt er vanavond over bij Op1.

  • Het houdt de internationale gemoederen al even bezig: het mogelijk grootste lek van de Amerikaanse geheime dienst sinds tijden, waarin onder meer geheimen over de oorlog in Oekraïne worden onthuld. Vandaag bleek dat het lek komt van een jonge extreemrechtse wapenfanaat die op een militaire basis werkte en topgeheimen deelde met online vrienden. Uit de gelekte documenten blijkt dat ook een Nederlandse commando actief zou zijn in Oekraïne. Met oud-commando Ray Klaassens en hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk bespreken we in Op1 de gevolgen.

  • Bart de Wever, de burgemeester van Antwerpen en een van meest prominente Belgische politici, schuwt controverse niet. Hij ziet ‘woke’ als een ‘sluipend gif’ dat onze samenleving bedreigt. In zijn nieuwe boek ‘Over Woke’ waarschuwt De Wever dat het ons verdeelt in slachtoffers en daders, waardoor het onze samenleving ‘op de rand van een burgeroorlog brengt’. En onlangs werden acht verdachten opgepakt, die mogelijk een terroristische aanslag op de Vlaamse politicus wilden plegen. Vanavond is hij te gast in Op1.

  • Hoe is het om op Mars te wonen? Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft het huis gepresenteerd waarin vier personen vanaf juni een jaar lang het leven op de rode planeet gaan nabootsen, om zo toekomstige missies beter voor te kunnen bereiden. Ruimtevaartdeskundige Angelo Vermeulen sloot zichzelf ook vier maanden op om de omstandigheden van het wonen op Mars te simuleren. Hij vertelt er vanavond over, samen met arts voor astronauten Maybritt Kuypers.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws