Op1: Splinter Chabot over het Meisje met de Parel gemist? | Gids.tv

Op1: Splinter Chabot over het Meisje met de Parel gemist?
Amusement

NPO 1
2023-04-14 22:18:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Vrijdagavond presenteren Natasja Gibbs en Amber Kortzorg de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op vrijdag 14 april.

  • Wie is nou eigenlijk het Meisje met de Parel? Het iconische werk van Johannes Vermeer zit vol onontdekte mysteries en raadsels. Dus is Splinter Chabot in zijn podcast op zoek gegaan naar de vrouw op het schilderdoek. Wat heeft hij allemaal ontdekt? Vanavond is hij met directeur van het Mauritshuis Martine Gosselink te gast in Op1.

  • Hoe vergroot je het vertrouwen in de wetenschap? Om te voorkomen dat er een kloof ontstaat tussen de samenleving en de wetenschap, moet de wetenschapscommunicatie anders, denken minister Robbert Dijkgraaf en hoogleraar wetenschapscommunicatie Ionica Smeets. Ze vertellen bij Op1 hoe ze dat probleem gaan oplossen.

  • De hele organisatie van Mores moet op de schop, het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag in de cultuur- en creatieve sector. Dat schrijven regeringscommissaris grensoverschrijdend gedrag Mariëtte Hamer en staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu in een vandaag verschenen rapport. Wat betekent dit voor de sector? We bespreken het in Op1 met hoogleraar Sport & Recht Marjan Olfers.

  • Een nieuw rapport luidt de noodklok, omdat de zorg voor dementerenden onder druk staat. Casemanagers dementie Gerben Jansen en Deborah Simon merken dat zij en andere zorgverleners vaak verdwalen in een doolhof van regels, waardoor de juiste hulp voor dementerenden achterblijft. Ze vertellen bij Op1 waar ze tegenaan lopen.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws