Maandag in Op1: Mariëtte Hamer over grensoverschrijdend gedrag in de Tweede Kamer gemist? | Gids.tv

Maandag in Op1: Mariëtte Hamer over grensoverschrijdend gedrag in de Tweede Kamer gemist?
Amusement

NPO 1
2023-04-17 22:16:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Maandagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 17 april.

Onderwerpen Op1 van maandag 17 april

  • Roddelen, pesten, discriminatie en seksuele intimidatie. Ruim een derde van mensen die in de Tweede Kamer werkt, ervaart grensoverschrijdend gedrag door andere werknemers in de Kamer. Zo blijkt uit een onderzoek naar sociale veiligheid in het Kamergebouw. We bespreken het met politiek verslaggever Thomas van Groningen en regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld Mariëtte Hamer.

  • Ruim honderdduizend Nederlanders geloven dat een kwaadaardige elite het volk wil onderdrukken, waarschuwt de AIVD. Daarmee staat volgens de inlichtingendienst de nationale veiligheid en de democratische rechtsorde onder druk. Wie zijn de mensen en waarom denken ze het? Op1 bespreken we het met terrorisme-expert Jelle van Buuren en Telegraaf verslaggever Silvan Schoonhoven.

  • Koelkasten, boeken of toch een 3D-printer. Bijna alles kan je bestellen en achteraf betalen, maar dat kan enorme gevolgen hebben. Steeds meer jongeren, zoals radio-dj Julia Maan, bouwen binnen no-time een schuld op. Dat moet snel stoppen, vinden Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg en coördinator bij Jeugdsupport en Get a Grip Cynthia Ronde. Vanavond schuiven ze aan bij Op1.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws