Dinsdag in Op1: Justine Marcella over het koningschap van Willem-Alexander gemist? | Gids.tv

Dinsdag in Op1: Justine Marcella over het koningschap van Willem-Alexander gemist?
Amusement

NPO 1
2023-04-18 22:20:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Dinsdagavond presenteren Tijs van den Brink en Margje Fikse de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op dinsdag 18 april.

Onderwerpen Op1 van dinsdag 18 april

  • Het gaat al jaren slecht met de grutto in Nederland. Om onze nationale vogel te redden lanceerde oud-minister Pieter Winsemius vier jaar geleden het zogenaamde Aanvalsplan Grutto, maar de 68 miljoen die daarvoor bestemd was, wordt niet op de goede manier besteed. Wat moet er veranderen? Winsemius schuift aan met veehouder Wieke Marije Bakker en gedeputeerde natuur Fryslân Douwe Hoogland.

  • Ernstig hersenletsel en leven in een verpleeghuis. Na een scooterongeluk leek dat de toekomst van Daan Theeuwes te zijn, maar vader Adriaan gaf niet op. Op advies van Erik Scherder revalideerde Daan met succes in een speciaal centrum in Atlanta. Om lotgenoten te helpen werd het Daan Theeuwes Centrum voor mensen met ernstig hersenletsel opgericht. Nu staan Adriaan en Erik voor hun volgende project: het Erik Scherderhuis, waarmee ze mensen met hersenletsel een betekenisvolle toekomst willen geven.

  • Aan de vooravond van de tiende verjaardag van zijn koningschap startte Willem-Alexander een charmeoffensief met een uitgebreide podcast waarin hij terugblikt op de afgelopen jaren. Moet de koning zich zo persoonlijk opstellen of juist afstand bewaren? Koningshuisdeskundige Justine Marcella en columniste Marcia Luyten maken de balans op.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws