Woensdag in Op1: Vincent Everts over de groei van kunstmatige intelligentie gemist? | Gids.tv

Woensdag in Op1: Vincent Everts over de groei van kunstmatige intelligentie gemist?
Amusement

NPO 1
2023-04-19 22:20:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Woensdagavond presenteren Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op woensdag 19 april.

Onderwerpen Op1 van woensdag 19 april

  • De strijd van de Bijenkorfmedewerkers om meer loon en waardering gaat onverminderd door. Al een half jaar proberen medewerkers Patricia Moerkerken en Elsbeth Oostveen iets aan hun lage salaris te doen, maar het warenhuis zegt steevast geen geld te hebben voor loonsverhoging. Onzin, vindt Linda Vermeulen van FNV. Ze vertelt samen met beide medewerkers wat er moet veranderen.

  • Kunstmatige intelligentie groeit ongekend snel. Maar waar de mogelijkheden steeds groter worden, groeien ook de zorgen. Welk effect heeft het op de samenleving, het bedrijfsleven en het onderwijs? De Tweede Kamer wordt daarom vandaag, door middel van een masterclass, bijgepraat over de potentie en de gevaren van AI. In Op1 bespreken we het met VVD-Kamerlid Queeny Rajkowski en techdeskundige Vincent Everts.

  • Bij het meemaken van een oorlog kan een levenslang trauma ontstaan, dat zelfs doorgegeven kan worden aan de tweede of derde generatie. In de serie ‘Laat de oorlog geen generaties duren’ gaat Hanneke Groenteman in gesprek met (klein)kinderen waarvan hun (groot)ouders de oorlog meemaakten, zoals bij Debbie Petter en dochter Sterre Nelis. Samen schuiven ze aan bij Op1.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws