Maandag in Op1: Jan Meeus over de gearresteerde Inez Weski gemist? | Gids.tv

Maandag in Op1: Jan Meeus over de gearresteerde Inez Weski gemist?
Amusement

NPO 1
2023-04-24 22:17:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Maandagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 24 april.

Onderwerpen Op1 van maandag 24 april

  • De vrijdag gearresteerde Inez Weski wordt nog twee weken langer vastgehouden en stopt als advocaat van Ridouan Taghi. Wat betekent dit voor het Marengoproces? We bespreken het in Op1 met misdaadverslaggever Jan Meeus.

  • Advocaten Julia Mekkes en Marcia Geerts doen meer dan cliënten bijstaan. Ze influencen ook. Op social media geven ze een inkijkje in hun leven en laten ze hun volgers kennis maken met hun vak. Maar moeten advocaten zich wel online profileren? Ze schuiven vanavond samen met collega Gerard Spong aan bij Op1.

  • Het toeslagensysteem, dat jaarlijks 150.000 huishoudens in financiële nood brengt, moet afgeschaft worden. Daar pleit inspecteur-generaal bij de Belastingdienst Bart Snels voor. Maar wat is het alternatief? Dat vertelt Snels vanavond in Op1.

  • Het is de langstlopende musical van Nederland: Soldaat van Oranje. In de 12,5 jaar dat de voorstelling volle zalen trekt, werd koningin Wilhelmina door maar liefst achttien actrices gespeeld. Hoe is het om haar te spelen? Huidig Wilhelmina Barbara Pouwels en voormalig Wilhelmina’s Anne-Wil Blankers, Catherine ten Bruggencate schuiven samen met koningshuisdeskundige Justine Marcella aan bij Op1.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws