Dinsdag in Op1: Merijn Zeeman over de winst in de Giro d’Italia gemist? | Gids.tv

Dinsdag in Op1: Merijn Zeeman over de winst in de Giro d’Italia gemist?
Amusement

NPO 1
2023-05-30 22:10:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Dinsdagavond presenteert Tijs van den Brink de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op dinsdag 30 mei.

Onderwerpen Op1 van dinsdag 30 mei

  • Lang leek het niet te lukken, maar dankzij een ijzersterke klimtijdrit in de voorlaatste etappe schreef Primoz Roglic toch de Giro d’Italia van 2023 op zijn naam. Zo bracht de wielrenner voor het eerst in zijn imposante carrière de felbegeerde roze trui naar Rome. In Op1 vieren we het feestje met zijn Nederlandse ploegleider Merijn Zeeman en directeur Richard Plugge en uiteraard met Roglic zelf.

  • Moskou is vanochtend voor het eerst getroffen door een serieuze droneaanval. Het Kremlin beschuldigt Oekraïne van de aanval, maar dat ontkent betrokken te zijn. Wie is verantwoordelijk en wat zijn de gevolgen? We bespreken het met defensiespecialist Peter Wijninga.

  • BBB is vandaag zoals verwacht de grootste partij geworden in de Eerste Kamer. De partij haalde 16 van de 75 zetels. Opvallend was dat de coalitie VVD, D66, CDA en CU twee zetels meer haalde dan voorspeld: 24. Wat de uitslag betekent voor het bestuur van ons land bespreken we vanavond met kersvers fractievoorzitter namens BBB Ilona Lagas en politiek verslaggever Thomas van Groningen.

  • Zodra er meer gasten bekend zijn, wordt dat hier weergegeven.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws