Donderdag in Op1: Alles over de mogelijke asieldeal gemist? | Gids.tv

Donderdag in Op1: Alles over de mogelijke asieldeal gemist?
Amusement

NPO 1
2023-06-08 22:25:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Onderwerpen Op1 van donderdag 8 juni

Alle ogen zijn vandaag gericht op Luxemburg waar staatssecretaris Van der Burg samen met zijn collega-migratieministers koortsachtig probeert tot een asieldeal te komen. Na jaren bakkeleien zou dit akkoord voor een doorbraak moeten zorgen en dat zou onze coalitie, waar de spanningen over dit dossier steeds verder oplopen, goed uitkomen. Coalitie-Kamerlid van het CDA Bart van den Brink schuift vanavond aan bij Op1.

Wat hebben Volkert van der G., Albert Einstein en een geletterde zwerver met elkaar gemeen? Allemaal speelden ze een rol in het leven van Joost Prinsen. In het boek Een Bevoorrecht Mens bundelde hij zijn 100 beste mannen portretten. In Op1 vertelt Joost vanavond over de mannen die hij vervloekt, vereerd of verguisd heeft.

Het begin van het haringseizoen is een week uitgesteld, omdat de vissen nog niet vet genoeg zijn. Maar haring moet niet alleen vet zijn, chef Daan van der Lecq en haringsnijder Anneke Ouwehand weten hoe je de haring zo snijdt dat hij op zijn allerlekkerst is. Vanavond in Op1 vertellen ze hun geheim.

In april is André Steur aangetreden als Commandant Luchtstrijdkrachten. Hij heeft daarmee óók de leiding over de F16-trainingen voor Oekraïense piloten door Nederland. Verder kocht de luchtmacht veertien nieuwe helikopters die gebruikt zullen worden door onze special forces. De nieuwe commandant praat ons vanavond bij in Op1.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws