Nieuw: Overkempe - 5 jaar later gemist? | Gids.tv

Nieuw: Overkempe - 5 jaar later gemist?
Amusement

NPO 1
2023-08-14 21:22:00
Nieuw, Tip

Uitzending van Overkempe - 5 jaar later gemist? Vijf jaar geleden zette Ivo Niehe voor het eerst voet aan de grond van één van de meest unieke woon- en leefomgevingen die ons land rijk is: Overkempe in het Overijsselse Olst. Vijf jaar later gaat Ivo terug en kijkt hij hoe het gaat met de mensen die hij in zijn hart heeft gesloten.

Foxtrot
Ivo is natuurlijk ook wel benieuwd naar hoe Overkempe er bij ligt: Hoe zijn de bewoners de coronaperiode doorgekomen? Wordt op de dansavond nog steeds de foxtrot gedanst? Is er nog zwemtherapie? Wat zijn de gevolgen van de bezuinigingen die Overkempe de afgelopen jaren getroffen hebben?

Boerderij, bakkerij en bouwwerkplaats
In Overkempe halen 120 jongeren en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking daar alles uit het leven wat er in zit. Ze wonen in aparte huizen, in groepen van zes tot negen personen, werken onder professionele begeleiding onder meer op de boerderij, de bakkerij en de houtwerkplaats en produceren meer dan alleen voor eigen gebruik. Bekijk deze aflevering van Overkempe - 5 jaar later hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Overkempe - 5 jaar later