Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld: de Niagara gemist? | Gids.tv

Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld: de Niagara gemist?
Documentaire

NPO 2
2023-07-16 18:45:00
Tip

Uitzending van Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld gemist? In de docuserie Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld worden de mooiste rivierreizen gemaakt. Huub Stapel begeleidt de bijzondere beelden en verhalen met zijn commentaar en zondag staat de Niagara centraal.

Niagara Falls
De Niagara is de grensrivier tussen Canada en de Verenigde Staten. Deze serie vaart langs de wereldberoemde Niagara Falls, een unieke waterval die per jaar door meer dan twintig miljoen mensen wordt bezocht. Ook wordt een kloof in beeld gebracht die in de laatste ijstijd in de rotsen is uitgehouwen en waarbij je kolossale rotsformaties, een hypnotiserende natuurlijke draaikolk en enkele van de snelst bewegende stroomversnellingen ter wereld kunt zien.

IJswijn
Het laatste deel van de reis brengt enkele van de meest pittoreske dorpen van Noord-Amerika in beeld en vertelt meer over de lokale delicatesse ijswijn. Dan volgen er nog drie afleveringen die in het teken staan van andere rivieren. Eerder kwamen al De Shannon en De Spey aan bod.

Bekijk deze aflevering van Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld