Op1 gemist? | Gids.tv

Op1 gemist?
Amusement

NPO 1
2024-04-29 23:34:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Seizoen 4 - Aflevering 81 van 114

Met in deze uitzending:

  • Lex Verstraaten en Corné Govaarts staan mensen bij in de laatste fase van hun leven
    Vrijwilligers in de palliatieve zorg: ze staan hun cliënten bij tot het einde. Maar wat drijft deze mensen om wildvreemden tot aan hun sterfbed te begeleiden. De nieuwe serie ‘Tot het Einde’ volgt onder anderen Lex en Corné, die mensen in de laatste fase van hun leven bijstaan. Vanavond schuiven beide vrijwilligers aan over het belang van palliatieve zorg.

  • Jessica Villerius en Johan Oosterhagen over zorg in de gevangenis
    Suzanne de Vries overleed twee jaar geleden onnodig in de gevangenis. Een vernietigend rapport over de dood van de dan 32-jarige gedetineerde laat zien dat de zorg in de Limburgse gevangenis ernstig tekort schoot. Advocaat van de nabestaanden Johan Oosterhagen schuift vanavond aan met documentairemaker Jessica Villerius, ze vertellen waarom dit slechts het topje van de ijsberg is.

  • Menno Lagerwey is een hit met zijn YouTube-kanaal ‘Math with Menno’
    Breuken, sommen of staartdelingen; menigeen begint bij het idee eraan al te gapen. Maar als het aan Menno Lagerwey ligt, komt daar verandering in. De wiskundeleraar heeft bijna 150.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal ‘Math with Menno’ en is voor leerlingen onmisbaar richting de examens. Vanavond vertelt Menno bij Op1 waarom wiskunde eigenlijk hartstikke leuk is.

  • Han Bouwmeester en Vita Kovalenko over de situatie in Oekraïne
    Oekraïense troepen aan het front hebben het zwaar. Het Russische leger behaalde de afgelopen dagen meerdere tactische successen en boekt steeds meer terreinwinst. Kan de langverwachte Amerikaanse miljardensteun het tij in de oorlog nog keren? We bespreken het vanavond met brigadegeneraal Han Bouwmeester en de Oekraïens-Nederlandse Vita Kovalenko, die net terug is uit Oekraïne.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws