John Jorritsma blikt in Jinek geëmotioneerd terug op rellen: "Mijn maag draait om"

John Jorritsma blikt in Jinek geëmotioneerd terug op rellen: "Mijn maag draait om"

Een dag na de extreme rellen in Eindhoven blikt burgemeester John Jorritsma geëmotioneerd terug op een heftige dag. Hij vertelt dat zijn maag omdraait bij het zien van de beelden: "Ik heb politiedienders gezien die hun vege lijf moesten redden. Ik heb mensen van NS en ProRail gesproken die zaten te beven als een rietje."

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van maandag 25 januari. Je kunt ook de hele uitzending van Jinek van 25 januari terugkijken bij Gids.tv.

<em>John Jorritsma</em> blikt in <em>Jinek</em> geëmotioneerd terug op rellen: &quot;Mijn maag draait om&quot; Een dag na de extreme rellen in Eindhoven blikt burgemeester John Jorritsma geëmotioneerd terug op een heftige dag. Hij vertelt dat zijn maag omdraait bij het zien van de beelden: "Ik heb politiedienders gezien die hun vege lijf moesten redden. Ik heb mensen van NS en ProRail gesproken die zaten te beven als een rietje." Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van maandag 25 januari. Je kunt ook de hele uitzending van Jinek van 25 januari terugkijken bij Gids.tv. "Puur tuig"Jorritsma pakt de relschoppers, net als zondag, ongenadig hard aan. Volgens de burgemeester is het "puur tuig", dat er alleen maar op uit was om politiemensen naar het leven te staan, alles in de fik te steken en alles te slopen wat er maar te slopen viel. Jorritsma vertelt dat hij tot in zijn ziel getergd en verontwaardigd is: "Dit is Nederland waar we naar zitten te kijken!" Bekijk het fragment uit Jinek hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
John Jorritsma blikt in Jinek geëmotioneerd terug op rellen: "Mijn maag draait om"

"Puur tuig"
Jorritsma pakt de relschoppers, net als zondag, ongenadig hard aan. Volgens de burgemeester is het "puur tuig", dat er alleen maar op uit was om politiemensen naar het leven te staan, alles in de fik te steken en alles te slopen wat er maar te slopen viel. Jorritsma vertelt dat hij tot in zijn ziel getergd en verontwaardigd is: "Dit is Nederland waar we naar zitten te kijken!"

Bekijk het fragment uit Jinek hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op John Jorritsma blikt in Jinek geëmotioneerd terug op rellen: "Mijn maag draait om" of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier