2 voor 12 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2 voor 12 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2 voor 12 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Dit najaar is kennisquiz 2 voor 12 weer te zien op NPO 2. Vanavond begint het nieuwe seizoen, dat uiteraard weer onder leiding staat van Astrid Joosten - hét gezicht van dit programma. Weten de duo's in de studio het sleutelwoord te raden? Tv-klassieker2 voor 12 wordt al vanaf 1971 uitgezonden en is dan ook een echte Nederlandse tv-klassieker. De quiz maakt zijn naam helemaal waar: twaalf vragen voor twee kandidaten. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is. OpzoekenDe uitspraak "dat zoeken we op" is onlosmakelijk met deze quiz verbonden, want kandidaten mogen sommige antwoorden opzoeken in boeken of op de computer. Fragmenten, foto's en animaties van studenten van de HKU geven de vragen net even dat speciale 2 voor 12-tintje. Meespelen vanaf de bank is natuurlijk mogelijk!
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Friday 2 September 2022 om 21:03

Dit najaar is kennisquiz 2 voor 12 weer te zien op NPO 2. Vanavond begint het nieuwe seizoen, dat uiteraard weer onder leiding staat van Astrid Joosten - hét gezicht van dit programma. Weten de duo's in de studio het sleutelwoord te raden?

Tv-klassieker
2 voor 12 wordt al vanaf 1971 uitgezonden en is dan ook een echte Nederlandse tv-klassieker. De quiz maakt zijn naam helemaal waar: twaalf vragen voor twee kandidaten. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.

Opzoeken
De uitspraak "dat zoeken we op" is onlosmakelijk met deze quiz verbonden, want kandidaten mogen sommige antwoorden opzoeken in boeken of op de computer. Fragmenten, foto's en animaties van studenten van de HKU geven de vragen net even dat speciale 2 voor 12-tintje. Meespelen vanaf de bank is natuurlijk mogelijk!

Bekijk hier alle video's en artikelen van 2 voor 12

Actuele video's

Meer actuele video's