Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het Afrikaanse land Rwanda heeft een roerige geschiedenis. We herinneren ons allemaal de slachtpartijen van de Hutu's en de Tutsi's. Inmiddels is er sprake van een dictatuur die zelfs geheim agenten in Europa heeft gestationeerd. Zembla onderzoekt deze praktijken. Ook in Nederland?Bekend is dat geheim agenten van het regime in Rwanda onder meer in Zweden, België en Engeland opereren. Mensenrechtenactivisten vermoeden dat ze ook in Nederland actief zijn. De inlichtingendienst van Kagame zou hier clandestiene operaties uitvoeren, de Rwandese gemeenschap bespioneren en intimideren. DoodseskadersIn Europa zou zelfs sprake zijn van doodseskaders. Is het paranoia of reikt de lange arm van Rwanda echt tot in Nederland? En wat weet de Nederlandse overheid hiervan? En beschermt de Nederlandse overheid de Rwandese vluchtelingen of werkt Den Haag juist samen met het Rwandese regime? Zembla onderzoekt de grenzeloze macht van een dictatuur.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Donderdag 15 september 2022 om 21:04

Het Afrikaanse land Rwanda heeft een roerige geschiedenis. We herinneren ons allemaal de slachtpartijen van de Hutu's en de Tutsi's. Inmiddels is er sprake van een dictatuur die zelfs geheim agenten in Europa heeft gestationeerd. Zembla onderzoekt deze praktijken.

Ook in Nederland?
Bekend is dat geheim agenten van het regime in Rwanda onder meer in Zweden, België en Engeland opereren. Mensenrechtenactivisten vermoeden dat ze ook in Nederland actief zijn. De inlichtingendienst van Kagame zou hier clandestiene operaties uitvoeren, de Rwandese gemeenschap bespioneren en intimideren.

Doodseskaders
In Europa zou zelfs sprake zijn van doodseskaders. Is het paranoia of reikt de lange arm van Rwanda echt tot in Nederland? En wat weet de Nederlandse overheid hiervan? En beschermt de Nederlandse overheid de Rwandese vluchtelingen of werkt Den Haag juist samen met het Rwandese regime? Zembla onderzoekt de grenzeloze macht van een dictatuur.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Actuele video's

Meer actuele video's