Joy Delima vertelt over nieuwe serie Rampvlucht: "We mogen geen Bijlmerramp zeggen"

Joy Delima vertelt over nieuwe serie Rampvlucht: "We mogen geen Bijlmerramp zeggen"

Wednesday 28 September 2022 om 09:32

Hieronder zie je een fragment uit De Avondshow met Arjen Lubach van dinsdag 27 september. Je kunt ook de hele uitzending van De Avondshow met Arjen Lubach terugkijken bij Gids.tv.

<em>Joy Delima</em> vertelt over nieuwe serie <em>Rampvlucht</em>: &quot;We mogen geen Bijlmerramp zeggen&quot; Hieronder zie je een fragment uit De Avondshow met Arjen Lubach van dinsdag 27 september. Je kunt ook de hele uitzending van De Avondshow met Arjen Lubach terugkijken bij Gids.tv. Joy Delima vertolkt één van de hoofdrollen in de nieuwe dramaserie Rampvlucht, die donderdag 29 september in première gaat op NPO 1. De serie vertelt het verhaal van de vliegramp in de Bijlmer, die tot nu toe vaak als "Bijlmerramp" werd aangemerkt in de media en in het algemeen taalgebruik. Delima heeft op de set echter geleerd dat ze het "vliegramp in de Bijlmer" moet noemen, omdat "Bijlmerramp" een negatieve connotatie heeft voor de inwoners van de Amsterdamse wijk - alsof de ramp de schuld van de Bijlmer was. Ze belooft Arjen Lubach ook streng aan deze term te houden... Bekijk het fragment uit De Avondshow met Arjen Lubach hierboven. De nieuwe serie Rampvlucht is van donderdag 29 september tot en met dinsdag 4 oktober dagelijks (met uitzondering van zaterdag 1 oktober) rond 21.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Rampvlucht terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Joy Delima vertelt over nieuwe serie Rampvlucht: "We mogen geen Bijlmerramp zeggen"

Joy Delima vertolkt één van de hoofdrollen in de nieuwe dramaserie Rampvlucht, die donderdag 29 september in première gaat op NPO 1. De serie vertelt het verhaal van de vliegramp in de Bijlmer, die tot nu toe vaak als "Bijlmerramp" werd aangemerkt in de media en in het algemeen taalgebruik. Delima heeft op de set echter geleerd dat ze het "vliegramp in de Bijlmer" moet noemen, omdat "Bijlmerramp" een negatieve connotatie heeft voor de inwoners van de Amsterdamse wijk - alsof de ramp de schuld van de Bijlmer was. Ze belooft Arjen Lubach ook streng aan deze term te houden...

Bekijk het fragment uit De Avondshow met Arjen Lubach hierboven.

De nieuwe serie Rampvlucht is van donderdag 29 september tot en met dinsdag 4 oktober dagelijks (met uitzondering van zaterdag 1 oktober) rond 21.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Rampvlucht terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's