Herman Pleij over vernieuwende koningin Juliana: "Ze flapte er van alles uit"

Herman Pleij over vernieuwende koningin Juliana: "Ze flapte er van alles uit"

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 11 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

<em>Herman Pleij</em> over vernieuwende koningin Juliana: &quot;Ze flapte er van alles uit&quot; Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 11 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Bijna 75 jaar geleden werd Juliana ingehuldigd als koningin van Nederland. Als opvolger van koningin Wilhelmina wilde ze het radicaal anders gaan. De negentiende eeuw moest definitief worden afgesloten en Juliana zocht naar vernieuwing. Die vernieuwing was al te bespeuren in haar gedrag, aldus neerlandicus Herman Pleij: "Ze flapte er van alles uit!" Prins Bernhard vond het soms zelfs 'wartaal' en weigerde naast Juliana te zitten... Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Herman Pleij over vernieuwende koningin Juliana: "Ze flapte er van alles uit"

Bijna 75 jaar geleden werd Juliana ingehuldigd als koningin van Nederland. Als opvolger van koningin Wilhelmina wilde ze het radicaal anders gaan. De negentiende eeuw moest definitief worden afgesloten en Juliana zocht naar vernieuwing. Die vernieuwing was al te bespeuren in haar gedrag, aldus neerlandicus Herman Pleij: "Ze flapte er van alles uit!" Prins Bernhard vond het soms zelfs 'wartaal' en weigerde naast Juliana te zitten...

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV