Docu Schijnstudent gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Schijnstudent gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Schijnstudent gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het was haar grote droom: arts worden. Dianne Tonies begon in 2013 vol goede moed aan haar studie geneeskunde in Leiden. Maar op 16 januari 2020, de dag dat ze haar diploma zou ophalen, beroofde Dianne zichzelf van het leven. Haar bijzondere levensverhaal wordt verteld in de documentaire Schijnstudent. LeugenOp de dag van haar suïcide bleek Dianne al zes jaar lang een schijnstudent te zijn. Het was haar gelukt om iedereen in haar omgeving te laten geloven dat ze succesvol geneeskunde studeerde terwijl ze in werkelijkheid al na één jaar van de studie was gestopt. In de zes jaren die volgde leefde Dianne in een eenzame en loodzware leugen en hield ze de schijn tot het bittere einde vol. AntwoordenDianne liet niks achter, geen afscheidsbrief, geen notitie, niks. Haar ouders en drie zussen bleven verbijsterd achter. Hoe hebben ze het kunnen missen? Waarom heeft ze gedacht dat ze niet bij haar familie terecht kon? En hoe heeft ze al die jaren doorgebracht? Zus Rachel gaat op zoek naar antwoorden op vragen die de plotselinge dood van haar zus met zich meebrengen.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Het was haar grote droom: arts worden. Dianne Tonies begon in 2013 vol goede moed aan haar studie geneeskunde in Leiden. Maar op 16 januari 2020, de dag dat ze haar diploma zou ophalen, beroofde Dianne zichzelf van het leven. Haar bijzondere levensverhaal wordt verteld in de documentaire Schijnstudent.

Leugen
Op de dag van haar suïcide bleek Dianne al zes jaar lang een schijnstudent te zijn. Het was haar gelukt om iedereen in haar omgeving te laten geloven dat ze succesvol geneeskunde studeerde terwijl ze in werkelijkheid al na één jaar van de studie was gestopt. In de zes jaren die volgde leefde Dianne in een eenzame en loodzware leugen en hield ze de schijn tot het bittere einde vol.

Antwoorden
Dianne liet niks achter, geen afscheidsbrief, geen notitie, niks. Haar ouders en drie zussen bleven verbijsterd achter. Hoe hebben ze het kunnen missen? Waarom heeft ze gedacht dat ze niet bij haar familie terecht kon? En hoe heeft ze al die jaren doorgebracht? Zus Rachel gaat op zoek naar antwoorden op vragen die de plotselinge dood van haar zus met zich meebrengen.

Actuele video's

Meer actuele video's