Arjen Lubach duikt in de geschiedenis van ransomware: 'Computer-aids'

Arjen Lubach duikt in de geschiedenis van ransomware: 'Computer-aids'

Wednesday 2 November 2022 om 09:21

Hieronder zie je een fragment uit De Avondshow met Arjen Lubach van dinsdag 1 november. Je kunt ook de hele uitzending van De Avondshow met Arjen Lubach terugkijken bij Gids.tv.

<em>Arjen Lubach</em> duikt in de geschiedenis van ransomware: 'Computer-aids' Hieronder zie je een fragment uit De Avondshow met Arjen Lubach van dinsdag 1 november. Je kunt ook de hele uitzending van De Avondshow met Arjen Lubach terugkijken bij Gids.tv. Leden van de bibliotheek van Rotterdam konden een week geen boeken lenen omdat het systeem werd gegijzeld door ransomware - kwaadaardige software die computers infecteert, onbruikbaar maakt en pas weer weggaat als er geld betaald wordt. Een goede reden voor Arjen Lubach om eens in de geschiedenis van ransomware te duiken. Het eerste voorbeeld dook in 1989 op in België. Tot zijn schrik ontdekt Lubach dat het nieuwe fenomeen destijds 'computer-aids' werd genoemd... Bekijk het fragment uit De Avondshow met Arjen Lubach hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van De Avondshow met Arjen Lubach terugkijken bij Gids.tv.
TV :
Arjen Lubach duikt in de geschiedenis van ransomware: 'Computer-aids'

Leden van de bibliotheek van Rotterdam konden een week geen boeken lenen omdat het systeem werd gegijzeld door ransomware - kwaadaardige software die computers infecteert, onbruikbaar maakt en pas weer weggaat als er geld betaald wordt. Een goede reden voor Arjen Lubach om eens in de geschiedenis van ransomware te duiken. Het eerste voorbeeld dook in 1989 op in België. Tot zijn schrik ontdekt Lubach dat het nieuwe fenomeen destijds 'computer-aids' werd genoemd...

Bekijk het fragment uit De Avondshow met Arjen Lubach hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van De Avondshow met Arjen Lubach terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's