BEAU: waarom liet deug-omroep BNNVARA wangedrag Matthijs van Nieuwkerk gebeuren?

BEAU: waarom liet deug-omroep BNNVARA wangedrag Matthijs van Nieuwkerk gebeuren?

Er is opnieuw een bom gebarsten in Hilversum. Jarenlang bleek Matthijs van Nieuwkerk bij De wereld draait door een waar schrikbewind te voeren, met enorme driftaanvallen. Beau van Erven Dorens vraagt zich af waarom omroep BNNVARA - toch hét voorbeeld van een deug-omroep, onder meer door het programma #BOOS - het gedrag van Van Nieuwkerk heeft laten gebeuren.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van BEAU van maandag 21 november. Je kunt ook de hele uitzending van BEAU terugkijken bij Gids.tv.

<em>BEAU</em>: waarom liet deug-omroep BNNVARA wangedrag <em>Matthijs van Nieuwkerk</em> gebeuren? Er is opnieuw een bom gebarsten in Hilversum. Jarenlang bleek Matthijs van Nieuwkerk bij De wereld draait door een waar schrikbewind te voeren, met enorme driftaanvallen. Beau van Erven Dorens vraagt zich af waarom omroep BNNVARA - toch hét voorbeeld van een deug-omroep, onder meer door het programma #BOOS - het gedrag van Van Nieuwkerk heeft laten gebeuren. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van BEAU van maandag 21 november. Je kunt ook de hele uitzending van BEAU terugkijken bij Gids.tv. Onder het tapijt geveegdVan Erven Dorens vindt het moeilijk voorstelbaar dat uitgerekend BNNVARA jarenlang zulke zaken onder het tapijt heeft geveegd - want er zijn veel meldingen gedaan over het wangedrag van Van Nieuwkerk. Janke Dekker, het gezicht van het meldpunt Mores (waar mensen terecht kunnen met meldingen over grensoverschrijdend gedrag), probeert deze tegenstrijdigheid te verklaren. "Dat kan ik me voorstellen. [...] Volgens mij zijn we allemaal ondergedompeld in die cultuur die we heel lang normaal hebben gevonden." Bekijk het fragment uit BEAU hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van BEAU terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
BEAU: waarom liet deug-omroep BNNVARA wangedrag Matthijs van Nieuwkerk gebeuren?

Onder het tapijt geveegd
Van Erven Dorens vindt het moeilijk voorstelbaar dat uitgerekend BNNVARA jarenlang zulke zaken onder het tapijt heeft geveegd - want er zijn veel meldingen gedaan over het wangedrag van Van Nieuwkerk. Janke Dekker, het gezicht van het meldpunt Mores (waar mensen terecht kunnen met meldingen over grensoverschrijdend gedrag), probeert deze tegenstrijdigheid te verklaren. "Dat kan ik me voorstellen. [...] Volgens mij zijn we allemaal ondergedompeld in die cultuur die we heel lang normaal hebben gevonden."

Bekijk het fragment uit BEAU hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van BEAU terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's