Frontlinie gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Frontlinie gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Frontlinie gemist? Bekijk hier de hele uitzending Terwijl de oorlog tussen Oekraïne en Rusland maar voort blijft duren, ontstaan er in Azië nieuwe spanningen. De dreiging van China om Taiwan in te nemen wordt steeds heftiger. Vanavond besteedt Frontlinie aandacht aan deze gevoelige kwestie. IdentiteitFloris-Jan van Luyn onderneemt een zoektocht naar de diffuse Taiwanese identiteit en houdt Nederland een spiegel voor: wat doen wij voor Taiwan? Omdat 95 procent van de Taiwanezen Chinese roots heeft, voelt de oudere generatie zich meer verbonden met China dan de jonge Taiwanezen. In hoeverre mogen die laatste zich volmondig Taiwanees voelen? TrainingOok onderzoekt Van Luyn wat Taiwan doet om zich voor te bereiden op een mogelijke aanval van China. Hij bezoekt een militaire training voor burgers met speelgoedgeweren. Daarnaast spreekt Van Luyn de makers van een satirisch programma waarin China en Xi Jinping belachelijk worden gemaakt. Hoe gevaarlijk is dit? Bekijk ook EenVandaag: China voelt druk om te reageren op bezoek Nancy Pelosi aan Taiwan Bekijk deze video » Han ten Broeke in Op1 over kans binnenvallen China in Taiwan: "Voorlopig nog uitgesloten" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Terwijl de oorlog tussen Oekraïne en Rusland maar voort blijft duren, ontstaan er in Azië nieuwe spanningen. De dreiging van China om Taiwan in te nemen wordt steeds heftiger. Vanavond besteedt Frontlinie aandacht aan deze gevoelige kwestie.

Identiteit
Floris-Jan van Luyn onderneemt een zoektocht naar de diffuse Taiwanese identiteit en houdt Nederland een spiegel voor: wat doen wij voor Taiwan? Omdat 95 procent van de Taiwanezen Chinese roots heeft, voelt de oudere generatie zich meer verbonden met China dan de jonge Taiwanezen. In hoeverre mogen die laatste zich volmondig Taiwanees voelen?

Training
Ook onderzoekt Van Luyn wat Taiwan doet om zich voor te bereiden op een mogelijke aanval van China. Hij bezoekt een militaire training voor burgers met speelgoedgeweren. Daarnaast spreekt Van Luyn de makers van een satirisch programma waarin China en Xi Jinping belachelijk worden gemaakt. Hoe gevaarlijk is dit?

Actuele video's

Meer actuele video's