Andere Tijden Special: Klokken voor Amerika gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Special: Klokken voor Amerika gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Special: Klokken voor Amerika gemist? Bekijk hier de hele uitzending Er staat deze vrijdagavond weer een bijzondere Andere Tijden special op het programma: een wat minder bekend fenomeen voor veel Nederlanders, maar wel een bijzonder verhaal: The Netherlands Carillon. Vrijdag hoor en zie je er alles over. BlundersThe Netherlands Carillon is na de wederopbouw cadeau gedaan aan Washington en destijds bedoeld als groots dankbaarheidsgeschenk aan de Amerikanen na de Tweede Wereldoorlog, kent een geschiedenis van blunders en vakmanschap. Het instrument van 49 klokken zou Nederlands harmonische houding ten opzichte van andere landen moeten symboliseren, maar zijn geschiedenis zit vol dissonanten. OnderzoekZo zitten er vals klinkende klokken, ontbrekende klokken, ruzies over betalingen en lobbyende ambassadeurs. Onderzoeker Diederik Oostdijk loodst de kijker van de special langs bijbehorende documenten en betrokkenen.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Vrijdag 3 februari 2023 om 21:30

Er staat deze vrijdagavond weer een bijzondere Andere Tijden special op het programma: een wat minder bekend fenomeen voor veel Nederlanders, maar wel een bijzonder verhaal: The Netherlands Carillon. Vrijdag hoor en zie je er alles over.

Blunders
The Netherlands Carillon is na de wederopbouw cadeau gedaan aan Washington en destijds bedoeld als groots dankbaarheidsgeschenk aan de Amerikanen na de Tweede Wereldoorlog, kent een geschiedenis van blunders en vakmanschap. Het instrument van 49 klokken zou Nederlands harmonische houding ten opzichte van andere landen moeten symboliseren, maar zijn geschiedenis zit vol dissonanten.

Onderzoek
Zo zitten er vals klinkende klokken, ontbrekende klokken, ruzies over betalingen en lobbyende ambassadeurs. Onderzoeker Diederik Oostdijk loodst de kijker van de special langs bijbehorende documenten en betrokkenen.

Actuele video's

Meer actuele video's